пятница, 10 июня 2016 г.

Запоріжжя є другим регіоном, залученим до соціальної програми Голови Благодійного Фонду Порошенка, Дружини Президента України Марини Порошенко. 7 травня в там пройшов спеціалізований тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати», в якому прийняла участь разом з близько сотні освітян Запорізької області директор ЕНВК "ЗНЗ-ДНЗ"№6  І.Г.Марієва.  

 У тренінгу брала участь безпосередньо і пані Марина Порошенко. Мета цих тренінгів – згуртувати коло зацікавлених осіб, надати практичні рекомендації щодо розвитку та впровадження інклюзії в Україні, а головне – поділитися успішним досвідом, як знайти шляхи ефективної взаємодії між органами влади та всіма дотичними структурами. 

Марина Порошенко подякувала учасникам за бажання допомогти особливим дітям навчатися в інклюзивних класах та стати повноцінними членами українського суспільства: «Ми з вами не одні. З кожним тижнем коло однодумців по розвитку інклюзії стає все більше і більше. І я вірю, що об’єднавши зусилля, ми доведемо, що інклюзивній освіті в Україні бути!». 
По завершенню Голова Благодійного Фонду Порошенка, Дружина Президента України пані Марина Порошенко вручила учасникам сертифікати за проходження тренінгу. 

Варто відзначити, що колегія Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА оголосила 2016 рік у Запорізькій області роком дитини з особливими потребами. Відповідним наказом затверджені спеціальні заходи та поставлена умова протягом цього року в кожному районі та місті області відкрити щонайменше одну інклюзивну школу та дитячий садочок. 





Комментариев нет:

Отправить комментарий